Onze werkwijze omtrent COVID-19 

Goed nieuws: per 11 mei mogen we rustig aan onze reguliere zorg weer gaan oppakken. Uiteraard gaat dit gepaard met bepaalde voorwaarden en voorzorgsmaatregelen, dit in het belang van uw en onze gezondheid!

Graag lichten we hieronder onze werkwijze toe voor de komende tijd. Wij baseren ons beleid op de adviezen die zijn uitgegeven vanuit onze branchevereniging NVvP.

Afspraak inplannen

Allereerst zal de telefoniste u een aantal triage vragen stellen alvorens een afspraak met u in te plannen. Deze vragen zijn landelijk vastgesteld en zijn bedoeld als risico-inschatting. Op basis van deze vragen kan de telefoniste een inschatting maken of het veilig is om een (fysieke) afspraak met u in te plannen.

Let op: mocht uw (gezondheid) situatie veranderen in de tijd tussen het gesprek en uw fysieke afspraak, neem dan alstublieft op voorhand contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Vermoedelijk zullen we uw afspraak verzetten of een behandeling op afstand starten.

Valt u zelf in een van de risicogroepen voor ernstig verloop van COVID-19 (70+, diabetes, verminderde immuniteit etc) ? Meld het ons aub!

 

Telefonische voorbereiding met de podotherapeut

Als u eerder een bezoek heeft gebracht aan onze praktijk dan weet u dat we aan het begin van ieder consult of onderzoek, de tijd nemen om een gesprekje met u te hebben. Wij noemen dit ook wel de anamnese, een heel belangrijk deel van ons onderzoek.

Om de fysieke contacttijd bij ons in de praktijk zo kort mogelijk te houden, zullen we dit gesprek ten alle tijden per telefoon of videoconsult houden! Concreet betekent dit dat de telefoniste in de meeste gevallen 2 afspraken voor u inplant: een telefonische intake en een fysieke afspraak.

Wanneer er vanuit de triagevragen naar voren komt dat u (nog) niet in aanmerking komt voor een fysiek consult, dan zal er enkel een telefonische intake worden ingepland en zal de podotherapeut naar aanleiding daarvan de mogelijke opties met u bespreken.

 

Fysieke afspraak op de praktijklocatie

Indien er een fysieke afspraak gepland is op de een van de praktijk locaties vragen wij u met de volgende zaken rekening te houden:

Wij:

- zullen zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand bewaren, enkel met het onderzoeken van uw voeten, is dit niet mogelijk. We dragen dan handschoenen en een mondkapje.
-schudden geen handen
- wassen onze handen regelmatig
-houden ons aan de algemene hygiëne richtlijnen van het RIVM en blijven thuis bij klachten.
-desinfecteren de praktijk na ieder bezoek

 

Wilt u:

-Uw afspraak verzetten bij klachten (zo veel mogelijk 24uur van te voren)
- Uw handen wassen dan wel desinfecteren bij aankomst in onze praktijk? (afhankelijk van de locatie)
- Eventueel voor u zelf een mondkapje meebrengen?
- U houden aan de algemene richtlijnen van het RIVM?
- Ons helpen de contacttijd op de praktijk zo kort mogelijk te houden, door vragen zoveel mogelijk op voorhand aan de podotherapeut te stellen bij het telefonisch consult?
- Wilt u zoveel mogelijk op tijd op uw afspraak komen? Maximaal 5 minuten van tevoren? Zo voorkomen we dat u andere cliënten tegen komt in de wachtkamer. Bent u erg vroeg? Zou u dan buiten of eventjes in de auto willen wachten tot uw afspraaktijd? Wanneer u te laat bent kunnen we niet garanderen dat we u nog kunnen helpen.
- Wilt u zoveel mogelijk alleen naar de praktijk komen?

 

Ondanks dat we, nu wat anders moeten werken dan wij zelf graag voor ogen hebben, hebben we er alle vertrouwen in dat we u dezelfde kwaliteit kunnen leveren als u van ons gewend bent.

Heeft u vragen of twijfelt u ergens over, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Met vriendelijke groet,

Team Van Dijk Voetexperts