Waardoor wordt het veroorzaakt?
De klachten worden vaak veroorzaakt door het afwijkend functioneren van de strek- en buigspieren van de tenen. Door een disbalans trekken de buigers van de tenen meer dan de strekkers. Hierdoor worden de tenen krom getrokken. Soms is een neurologisch probleem de veroorzaker van deze klachten. Vaak is een afwijkend looppatroon de oorzaak. Er is sprake van instabiliteit in de voeten tijdens het lopen, waardoor de tenen een andere rol gaan pakken en de disbalans ontstaat.

Waaraan herken ik deze klachten?
Vaak zijn de 2e, 3e, en 4e teen aangedaan. De tenen hebben een sterke kromming en/ of kruipen over elkaar heen. Het dragen van schoeisel zorgt soms voor drukklachten. De aandoening kan pijnlijk zijn, door een verandering van de druk op de achterliggende middenvoetsbeentjes.

Wat kan er aan gedaan worden?

De podotherapeut kijkt naar de manier waarop u staat en loopt. U zal op basis hiervan een uitgebreid schoenadvies krijgen. Daarnaast zal vaak een behandeling met zolen en/ of siliconen orthesen geadviseerd worden om (druk)klachten te verminderen .

Maak een afspraak

 

Wat kunt u zelf al doen?

Draag stevig schoeisel om instabiliteit in de voeten te verminderen. Zorg dat u tenen in de hoogte/ breedte en lengte voldoende ruimte hebben in de schoenen! 
Bezoek een pedicure indien u veel last heeft van overmatige eeltvorming en likdoorns .

 

Maak een afspraak