Over ons

Halverwege april 2015 startte Mirte van Dijk als podotherapie Hallux van Dijk in de Ruysdaelstraat.
Al snel verspreidde het werk zich over meerdere locaties binnen Amsterdam, en in 2016 kwam daar ook de praktijk in Hoofddorp bij. Na wat interne verandering werken we met drie enthousiaste collega’s. Op 4 verschillende locaties. (Let op: per 1-4-2020 vallen de Locaties Ruysdaelstraat en Camperstraat niet meer onder ons, maar zijn deze overgenomen door podotherapie Hallux!)

Het belangrijkste vinden wij om echt de tijd te nemen voor u maar ook voor overleg met elkaar, en met andere collega’s. Wij doen meer dan enkel een zooltje aanmeten. Onze zorg gaat verder, en wij helpen u verder! DIt kan door middel van een praktische oplossing, maar soms is het enkel door een goed gesprek of een doorverwijzing naar net de juiste collega. Wij vinden het belangrijk om op een transparante manier te communiceren zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Bij ons bent u welkom!

Wekelijks hebben wij overleg met elkaar en regelmatig bezoeken we congressen en nemen we deel aan scholingen. Zo zorgen we ervoor dat onze kennis up to date blijft.

Wij zijn aangesloten bij de Voetexperts groep in Nederland. Een samenwerkingsverband tussen podotherapeuten die kennis delen en ideeën uitwisselen. Ook dit hebben wij hoog in het vaandel staan.

 

Hartelijke groet,

Team Van Dijk Voetexperts

Werkwijze


Wanneer u contact opneemt met onze praktijk wordt er door de praktijkassistente een afspraak voor u ingepland. De eerste afspraak is altijd een uitgebreid onderzoek. U kunt dit zien als een soort intake/ kennismaking en natuurlijk het onderzoek naar de klacht zelf.

Tijdens het onderzoek beginnen we met een vraaggesprekje. We willen natuurlijk alles weten over de pijnklachten die u ervaart, maar ook een stukje over uw gezondheidsgeschiedenis, wat u doet in het dagelijks leven, op wat voor een schoenen u loopt etc etc.

Daarna gaan we verder met een functioneel lichamelijk onderzoek (voeten/knieën/ heupen/ rug) en gaan we kijken naar hoe u staat/ loopt/ beweegt.

De podotherapeut zal haar gedachten met u bespreken en een advies uitbrengen. Dit kan het aanpassen zijn van schoeisel/ doen van oefeningen/ aanmeten van steunzolen/ doorverwijzing naar een collega etc etc.

We vinden het belangrijk dat u ook begrijpt wat er aan de hand is en waar ons advies op gebaseerd is. Het is uiteraard aan u de keuze of u ons advies opvolgt.

Mocht er bij ons een therapie gestart worden dan starten we daar vaak direct mee. Voor het aanmeten van zolen wordt direct een 3D scan gemaakt. Wij werken met een cadcam systeem om uw zolen te vervaardigen.

Naar aanleiding van hetgeen we afspreken worden verder afspraken ingepland.

Zit u ergens mee, bent u niet tevreden, of juist wel? Laat het ons dan weten, dat vinden we prettig!

Onze missie

Onze missie is de wereld een stukje gezonder en gelukkiger te maken. Pijnvrij kunnen bewegen is daar een belangrijk onderdeel van.

Ervaart u pijnklachten tijdens of na het bewegen? Wordt u geremd in uw dagelijkse gaan en staan?
Maak een afspraak bij ons zodat we samen kunnen onderzoeken waar u pijnklachten vandaan komen!

 


Waarom bij ons?

Wij zijn een enthousiast team met vaste gezichten
Wij nemen de tijd voor u!
Wij zijn transparant 

image-divider

Ons team

Anja van Dijk

Anja van Dijk

Praktijkassistente

Hallo ik ben Anja van Dijk en sinds Januari 2018 ben ik werkzaam bij de praktijk en sta ik u te woord aan de telefoon en via de mail! Naast het inplannen van afspraken, verzorg ik ook de diabetesadministratie en een gedeelte van de financiële administratie. Voordat ik hier werkte, heb ik drie jaar als medisch pedicure op Bonaire gewerkt en de periode daarvoor verzorgde ik ruim vijftien jaar de commercie in ons eigen cd/dvd productie bedrijf. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en eventueel mee te denken in oplossingen van praktische problemen. Gezonde voeten dragen bij tot een goede gezondheid en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Mirte  van Dijk

Mirte van Dijk

Eigenaar en podotherapeut

Hi, ik ben Mirte en ik heb podotherapie praktijk ‘Hallux van Dijk’ opgestart in 2015 op de Ruysdaelstraat. Ik groeide erin door de stage die ik in de jaren ervoor liep bij Podotherapie Hallux. Ik ben erg enthousiast en gedreven, zowel in dit vak als in de rest van de dingen die ik graag doe in het leven. Behandelen doe ik nog maximaal 3 dagen in de week omdat ik ook erg veel plezier haal uit het ondernemen en daar ook voldoende tijd aan wil spenderen. Oprechtheid vind ik erg belangrijk. Menselijk met elkaar omgaan. Zowel in de relatie cliënt – behandelaar, als in de relatie die ik heb met mijn collega’s. Ik vind het belangrijk dat mensen geen rem hebben om hun ei kwijt te kunnen als ze bij ons binnen komen én vooral dat daar ook de tijd voor wordt genomen. Zorgen dat mensen weer goed en prettig kunnen bewegen (zowel fysiek als mentaal) dat is de grootste en leukste uitdaging van mijn vak!