Wanneer een pijnklacht langer dan 3 maanden aanwezig is dan wordt er gesproken over een chronische klacht.

Is jouw ook verteld dat je er maar mee moet leren leven? Mijn inziens is dit flauwekul!

Helaas is dit zo bij het grootste deel van onze nieuwe cliënten. Hoe kan dat?

Het lichaam is een prachtig en ingenieus systeem. Het is gemaakt om zichzelf in balans te kunnen houden. Dit noemen we homeostase. Ga maar na: je ademhaling, je tempratuurregeling, je hormoonbalans, je hartslag.. Het wordt allemaal vanzelf geregeld. Je hoeft hier niet bewust mee bezig te zijn. Ja logisch zeggen veel mensen dan.

Hetzelfde geldt echter ook voor bijvoorbeeld je gewicht en blessures die zich vanzelf weer oplossen. En dat vinden we dan weer minder logisch. Vervolgens gaan we dan calorieën tellen en shakes drinken als we af willen vallen, en naar de fysiotherapeut of gespecialiseerde arts als die blessure maar niet over gaat.

Hiermee doe je niets anders dan pleisters plakken. Met andere woorden; je pakt het probleem niet bij de oorzaak aan. Met alle goede bedoeling van deze behandelaren. Fysiotherapie kan heel fijn zijn als aanvulling, medicatie kan soms heel fijn zijn als tijdelijke ondersteuning maar het lost het probleem niet op!

In mijn ogen zouden we niet bezig moeten zijn om het voor het lichaam te willen oplossen, maar onszelf afvragen waarom ons zelfhelend vermogen ons in te steek laat. 

Ik heb hier de laatste jaren enorm veel kennis en ervaring in opgedaan. Bij ons in de praktijk kijken we  daarom ook altijd  naar de basis:

Waar is jouw systeem uit balans?

En wat is ervoor nodig om jouw systeem weer in balans te krijgen?  En hoe breng je het zelfhelend vermogen weer op gang? We kijken naar het complete plaatje van het lijf. Dus geen pleisters plakken en geen 'je moet er maar mee leren leven'. 

Heb jij last van chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten en wil je van je pijn af en weer fit en energiek door het leven?

Maak dan HIER een afspraak voor een 'Algemene Health intake'