Kinderpodotherapie

Uw zoon of dochter klaagt al een tijdje over pijn in de voeten, de schoenen slijten scheef af, hij of zij struikelt regelmatig over de eigen voetjes of u neemt het zekere voor het onzekere en u wilt graag de mening van een specialist ? U bent met uw kind bij ons op het juiste adres!

Maak een afspraak

 

Er gebeurt veel tijdens de ontwikkeling van de kindervoet.  Niet enkel groeien ze pijlsnel, maar ook de voetstand maakt meerdere fases door en daardoor verandert ook het looppatroon.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is belangrijk dat een kindervoet zo gezond mogelijk ontwikkelt om klachten op volwassen leeftijd te voorkomen. Tijdens de kindertijd zijn wij nog in staat om mee te sturen in de ontwikkeling. Dit kan op volwassen leeftijd veel klachten voorkomen.

Voor een leek is soms moeilijk te beoordelen wat nog normaal is en wanneer we actie moeten ondernemen. U kunt bij ons altijd terecht voor advies! Heeft uw kindje geen klachten maar wilt u de ontwikkeling van de voeten van uw kind wel blijven monitoren? Dat kan! Geeft dit aan bij het maken van de afspraak, dan krijgt u iedere 6 maanden een oproep voor een nieuwe controle van ons.

Help mij kind moet zolen!

Sowieso moet u niets. Onze podotherapeuten geven altijd een onderbouwd advies, u beslist uiteindelijk zelf of u hier iets mee wilt doen.

In tegenstelling tot wat meestal bij volwassenen het geval is, zit een kind wat zolen aangemeten krijgt er lang niet altijd zijn of haar hele leven aan vast. Wij streven ernaar om een ‘steuntje’ in de rug te zijn tijdens de ontwikkeling, om op latere leeftijd klachten te voorkomen.

Bij kinderen worden zolen vaak gecombineerd met een schoenadvies én goede oefeningen. Het is belangrijk dat deze oefeningen regelmatig gedaan worden, voor het meest optimale resultaat. Probeer dit als ouder positief te stimuleren, u kunt de oefeningen bijvoorbeeld samen doen, dat helpt uw kind om de discipline te houden.

Onze kinderen zijn ons dierbaarste bezit. De voeten een hele belangrijke basis in hun lichamelijke ontwikkeling. Schroom nooit om ons om advies te vragen!