Hallux abducto valgus/ hallux valgus/ knok aan de grote teen/ scheve grote teen etc. Vele benamingen voor hetzelfde probleem: een scheefstand van het grote teen gewricht.

Waardoor wordt het veroorzaakt?

Hallux valgus wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde afwikkeling van uw voet. Daardoor verergert het probleem door de tijd. Soms speelt ook erfelijkheid een rol.

Hoe herken ik deze klachten?

U grote teen heeft een afwijkende stand/ er is een knobbel aan de binnnezijde van uw voet ontstaan. U heeft steeds bredere schoenen nodig en soms gaat deze klacht gepaard met een (stekende) pijn in de grote teen.

Wat kan er aan gedaan worden?

De podotherapeut kijkt naar de manier waarop u staat en loopt. Ook zal er aandacht zijn voor de manier van bewegen. Er wordt schoenadvies gegeven en eventueel worden zolen aangemeten. Soms worden er ook oefeningen meegegeven. Dit is afhankelijk van uw situatie en zal tijdens het eerste onderzoek toegelicht worden

 

Maak een afspraak

 

Wat kunt u zelf al doen?

Zorg dat u stevig schoeisel draagt met voldoende breedte in de voorvoet. Ook is het gunstig als de schoen een afrol heeft. Denk daarbij bv aan een wandelschoen . Als u deze schoen op een vlakke ondergrond plaats en u duwt op de punt van de schoen, wipt de schoen omhoog. Hij ‘wikkelt als het ware al een beetje af’.

Liever live advies?                Neem contact op